Höstens första aktivitet! SUF-OS i Rocca Priora.

SUF3

SUF1

 

 

 

 

 

 

 


Söndagen den 20 oktober hade vi vår idrottsdag uppe i Castelliområdet, närmare bestämt på stadion i Rocca Priora. Vi var 15 deltagande barn med syskon och föräldrar som njöt av att sporta och att vara ute i den friska höstluften. Fika bjöds det på såklart; Pizzabitar, kaffe och kall dryck.

Efter uppvärmning, ledd av Flora, som går i Castelligruppen och som tränar friidrott flera gånger i veckan, fortsatte vi med de olika grenarna. Vi började med längdhopp och forsatte sedan med kast med tennisboll, löpning 400 m, höjdhopp, samt löpning 60 m.

Det var fantastiskt att se barnen i alla åldrar kämpa, med eller utan vana, och framförallt att känna den gemensamma glädjen över att röra på sig och att vara tillsammans!

Aktiviteten i friidrott är organiserad av SUF, Svenska Utlandsskolors Förening. Varje år anordnas SUF-VM, eller som i år; SUF-OS, en idrottsdag då svenska skolor världen över tävlar mot varandra.  Barnen tävlar i sin åldersgrupp, i samma grenar ochefter samma regler. Resultaten skickas in till SUF och publiceras i slutet på skolåret då även diplom och medaljer delas ut.  SUF, är en intresseorganisation för svenska utlandsskolor och skolföreningar som anordnar svensk  undervisning utomlands för mer än 6000 elever.

Vi tackar Atletica di Rocca Priora för att vi fick tillgång till stadion och hoppas att vi får komma tillbaka nästa år! 

SUF2